ליל יו"ט במוצש"ק

שאלה:

לא זכיתי להבין מדוע נר יו"ט יותר מצווה מנר הבדלה ומותר להדליקו למרות שהבית מואר באור יקרות ולמה נר הבדלה יותר של בטלה מנר יו"ט ואסור להדליקו ליקנה"ז? אם הותר משום כבוד יו"ט למה לא הותר משום כבוד הברכה וההבדלה?
שאלה נוספת, האם יש ענין לאכול מאכל מיוחד לכבוד מלוה מלכה או שזה נבלע בתוך סעודת יו"ט ובכלל מאתיים מנה? אולי יש להביא ראיה משבת ר"ח שמבואר להוסיף מאכל כ"ש הכא ששבת יותר מר"ח ושמא יש לדחות דהתם הוי מחמת עצם היום משא"כ הכי דהוי מחמת כבוד היום שעבר ושמא המלכה לא הולכת עד לאחר צאת יו"ט כדחזינן בביהמ"ק משמר הנכנס ומשמר היוצא חל להיות יו"ט בער"ש או למוצ"ש וכו

תשובה:

שלום וברכה

שונה נר יום טוב שהכבוד שבו הוא שימוש משמעותי לתועלת האדם והסעודה, בשונה מנר הבדלה שאין בו שימוש מעבר לעצם הברכה.

לא שמענו שנוהגים להוסיף מאכל, אפשר שסברתכם נכונה…

שנה טובה ומבורכת.