ברכה ראשונה ואחרונה על שתייה מתמשכת

שאלה:

בס״ד
כידוע, צריך לברך ברכה אחרונה על המים (לצורך העניין) בשיעור מסויים של כמה דקות והברכה הראשונה (שהכל) תקפה ל72 דקות (אם דייקתי נכון), על כן, לדוגמא אם שתיתי מים ועבר שיעור הזמן של ברכה אחרונה אך לא זה של הברכה הראשונה, ואז אני שותה עוד כוס מים, אז אני יכול לברך ברכה אחרונה. אבל האם נחשב שפיספסתי ברכה אחרונה בגלל הכוס הראשונה? כי הרי היה בדעתי לשתות עוד במהלך הזמן, אבל מצד שני כוס המים הראשונה ששתיתי כבר התעקלה

תשובה:

שלום וברכה

ברכה ראשונה יכולה להיות תקפה הרבה מאוד זמן לאו דוקא 72 דק', אבל נכון הדבר שמפסידים ברכה אחרונה על הראשונה, וראה עוד בהרחבה מה שכתבנו כאן.