בידוד ביום כיפור

שאלה:

שלום וברכה,
בראש השנה הייתי ליד חולה קורונה כך שאני כרגע בבידוד. מה עושים יום כיפור?? ביום הכי חשוב להתפלל בבית ?… או לעמוד מרחוק מאיפה שיש מניין בחוץ ולא להתקרב לאף אחד ? העסק ממש מבלבל….
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

נמצב לא פשוט, כולם יודעים ורואים את הכל. מה אפשר לעשות. ביום כזה תתפלל בבית. אם כל אלה הזקוקים לבידוד שבדרך כלל הסיכוי שהם כבר נדבקו גבוה מהרבה מהאחרים יעשו את מה שאתה רוצה לעשות – להצטרף למנין ולעמוד במרחק, זה יוסיף לא מעט חולי קורונה. לכן קבעו כללים, וכולנו צריכים להשתדל כמה שניתן לעמוד בכללים.

גמור חתימה טובה!