איך לערוך פדיון כפרות למתחילים

שאלה:

שלום רב,
ברצוני לערוך בע"ה פדיון כפרות לראשונה עבורי ועבור ילדיי
לציין שאחד הילדים לא יהיה נוכח בבית בעת עריכת הפדיון
בהנחה שאני מעוניינת לעשות פדיון בכסף ולתרום דרך האינטרנט את הכסף לצדקה,
האם אמורים להחזיק ביד סכום כסף שווה ערך לסכום אותו תורמים או שניתן להחזיק סמלית שטר בערך כלשהו והאם יש הנחיות מפורטות למי שלא בקי בעריכת הפדיון?
תודה וחתימה טובה לכל ישראל

תשובה:

כן, תיקחי סכום כסף ותאמרי זה חליפתו וכו' זה הכסף ילך לצדקה… ואחר כך תתרמי את סכום הכסף הזה בכרטיס האשראי, והכסף הזה חוזר לכיס…

שנה מבורכת וגמר חתימה טובה! המשיכי להתקדם בדרך הטובה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה
    האם ניתן על אותו מטבע או שטר לומר את נוסח הפידיון עבור כל אחד מבני הבית או שצריך מטבע או שטר בנפרד לכל אחד?
    וכן, האם יש הבדל אם אני עושה עבור ילד שנמצא לידי לבין ילד שלא נמצא בבית בעת עריכת הפדיון?
    תודה