או סי די ונדרים

שאלה:

שלום רב,
אני סובלת כבר שנים מאו סי די שמתבטא בעיקר סביב נושא של נדרים.בשל כך מדי יום בעלי מפר לי את הנדרים כדי להקל לי על החרדות.הבעיה שאני יודעת שלא כל נדר אפשר להפר ואז יוצא שאני חושבת מחשבות בנושא נדרים ונודרת עליהם כדי לא להצטרך לעשות אותם ואז אני כל היום חושבת האם באמת התכוונתי לזה או אם זה כתוצאה מהפחד מהמחשבות הכייפתיות על הנדרים וזה מעגל בלתי פוסק.ברור לי שאני לא רוצה לנדור את הנדרים האלו כי אני לא יכולה לעמוד בהם אבל אני מתייסרת כי זה קורה ואז אני חושבת שאולי כן התכוונתי באותו רגע במיוחד לגבי נדרי מצווה.

תשובה:

אין לך שום נדרים, ואדם שסובל ממחשבות כאלו, גם נדר שיגיד בדעה צלולה אינו כלום בשבילו, הנושא הזה פשוט מחוק מבחינתך, ואין כל צורך שבעלך יפר לך את הנדרים, זו טעות, אין לך שום נדרים כלל ואין צורך לחשוש מכך באחריות מלאה.

שנה מבורכת ורק שמחות.