צום בחודש שביעי להריון

שאלה:

שלום רב.
הייתי אצל הרופא נשים שלי ושאלתי אותו אם אני יכולה לצום הוא אמר לי שכן אבל הוא לא ממליץ מחשש לצירים מוקדמים יש לציין שההריון תקין ב"ה , שאלתי רב שאמר לי שחייב לצום אלא אם אני רואה שחור או שמרגישה שאני הולכת להתעלף..
אני ממש חוששת מלצום, למה אני צריכה להגיע למצב של עילפון בשביל לתת לעובר לשתות ? וזה חוסר אחריות שאני לא נותנת לעובר מים ואוכל זה לא נראה לא הגיוני…
רציתי לשאול את דעתכם בנושא.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל סיבה שאשה בהריון תקין לא תצום, אני מניח שהרופא שאמר לך כך הוא פשוט אדם חילוני שיום כיפור לא ממש חשוב לו, חשוב לציין שלעובר אין כל בעיה והוא לא צמא בכלל, הקושי הוא לאשה ולא לעובר, איבוד נוזלים במצבים מסויימים עשוי לגרום חלילה לצירים. העובר מרגיש רגיל לחלוטין. לכן צמים ורק אם יש הרגשה חריגה, צירים סדירים או חושך בעיניים וכדומה יש לשתות.

צום קל, והעיקר להתכונן היטב עם שתייה מרובה ולנוח הרבה במיטה במזגן.