יום הכיפורים

שאלה:

בס"ד
שלום רב , שבוע טוב !
1. ביום הכיפורים , לאחר ביקור בבית שימוש , וכן לפני כל אחת מהתפילות יש ליטול ידיים עם נטלה 3 פעמים לסירוגין כרגיל ?
למטרת טהרה ולא למטרת עונג.
והאם מותר להשתמש בקצת סבון נוזלי למי שהתלכלך בבית שימוש ?
2. בחורה אשכנזיה שמתפללת לבד בבית ביום הכיפורים , חייבת בכל 5 התפילות ? והאם דיי לומר רק את תפילת העמידה של ה 7 ברכות או יש להתפלל את כל התפילה המלאה ?
3. במוצאי יום הכיפורים אחרי רבינו תם , לפני תפילת ערבית מותר כבר לשטוף את הפה ואת הידיים או יש לומר תחילה " ברוך המבדיל" ואז לשטוף ?
4. במוצאי יום הכיפורים , אין לומר את הפסוקים שלפני ההבדלה " הנה קל ישועתי " ? ומברכים הגפן , מאורי האש והמבדיל ?
5. את נר ההבדלה מדליקים מנר הנשמה ששבת , לפני שאוחזים בכוס ההבדלה ?
6. אם חלילה נר הנשמה נכבה קודם זמן ההבדלה , מה עושים ? מדליקים חדש כמו במוצאי שבת או לא מברכים מאורי האש ?
7. אם אני לא רוצה לאכול לחם בסעודת הבוקר ובסעודה מפסקת , אפשר עדיין לומר את " לשם יחוד " שלפני הסעודות ?
8. להגיד "כל נדרי " אחרי שאני מדליקה את הנרות ?
9. יש לברך " להדליק נר של יום הכיפורים " או " נר של יום טוב " ?

אשמח לתשובה מהירה לפני כניסת יום הכיפורים.
גמר חתימה טובה !

תשובה:

1. נוטלים פעם אחת, רק בבוקר שלוש פעמים, לפני תפילה אין ליטול רק אחרי שירותים. מותר מעט סבון אם יש בו צורך לניקוי ליכלוך ממשי, יש להזהר לא להתלכלך.

2. ביום כיפור אין לוותר על חמשת התפילות אבל בלי חזרת הש"ץ כמובן.

3. קודם ברוך המבדיל.

4. נכון.

5. או באמצע איך שרוצים.

6. לא מברכים אלא על נר ששבת.

7. אפשר.

8. יחיד לא אומר כל נדרי.

9. של יום הכיפורים.

גמר חתימה טובה.