בקשת מחילה מנפטר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אמא שלי חלמה בשבת ב5 חלום שהיא ביקשה שאתייעץ עליו .
סבתא שלי נפטרה לפני 3 חודשים ,
סבתא שלי היא חמתה של אמא שלי הן חיו יחד 30 שנה כי אבא שלי בן יחיד .
הן היו רבות כל הזמן ומשלימות כל הזמן והיו אומרות מילים קשות גם …
אמא שלי לפעמים בפנים הייתה אומרת לה מתוך עצבים "הלוואי שתמותי"
(כמובן שהיא לא התכוונה והיא לקחה מאוד קשה את מותה של סבתא שלי)

ועכשיו לחלום:
היא חלמה שסבתא שלי נמצאת בבית ,
אחותי יוצאת מהבית וחוזרת וסבתא שלי גם יוצאת איתה וחוזרת עם קופסא גדולה שהיא מניחה בסלון כשאני אמא שלי אחותי ואבא שלי נמצאים שם ואחרי זה אוכלת והולכת לשכב במיטה שלה כאילו לישון.
אמא שלי אומרת לעצמה שזו הזדמנות לבקש סליחה לפני יום כיפור,
אומרת לסבתא שלי תסלחי לי על כל מה שהיה וסבתא שלי עונה לה שהשם יסלח לך
אז אמא שלי אומרת לה אני רוצה שאת תסלחי לי תמחלי לי,
וסבתא שלי אומרת לה "לא אני לא סולחת לך"
ואמא שלי שואלת אותה למה את אומרת ככה?
וסבתא שלי עונה לה כי את אמרת לי "תמותי".

מה אמא שלי צריכה לעשות במצב הזה ?

תשובה:

אם היא לא פייסה אותה בחייה באופן שמחלה לה, חובה על אמך ללכת לקברה של הסבתא ולבקש מחילה בפני עשרה אנשים שישמעו אותה אומרת חטאתי לנפטרת זו שכאן ולאלוקי ישראל, והם יאמרו מחול לך מחול מחול לך.

זה נורא לדבר כך לחמות, בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הם לא היו בריב לפני שהיא נפטרה ,
    דווקא בחודש וחצי האחרונים לפני שהיא נפטרה הם היו בסדר אבל על הריבים שהיו ביניהן הן לא ביקשו סליחה אחת מהשניה אלא פשוט משלימות וממשיכות בחיי היום יום .
    אם היא חלמה חלום כזה זה אומר שבכל מקרה עדיף שתלך לקבר של סבתא לבקש מחילה?