שימוש בנר נשמה שהודלק לעילוי נשמת מת וכבה באמצע

שאלה:

שלום וברכה. הדליקו נר לעילוי נשמת צדיק פלוני, והנר דלק חצי. האם מותר להדליק אותו הנר שנשאר לעילוי נשמת צדיק אחר?
תודה

תשובה:

לכאורה אין להדליק לנשמת צדיק אחר, שהרי הנר הזה נאסר בהנאה אחר שהוקדש לכבוד המת.

מקורות:

ראה שו”ת שבט הקהתי ח”ג סי’ רצה על פי הרמ”א בסי’ שסד, שכל דבר שנעשה לצורך המת ולכבודו נאסר בהנאה. וכן הביא שם שמנהג העולם להחמיר בזה כמו שכתב בכתב סופר או"ח סי' סה, אף שרבים מתירים להשתמש לאורו או אפילו לקחת מנו אש, ורק להשתמש בגוף השעווה אוסרים, ראה כף החיים או"ח סי' קנד ס"ק צו בהרחבה.