סוכה – תרי הלכתות

שאלה:

שלום רב, יש לי 2 שאלות בנוגע לסוכה אצלנו בבית.
יש לי גגון נפתח בסלון, 2 דפנות כהלכה ועוד דופן עקומה בצד, שאלותי היא:1. מה הגודל של הדופן העקומה שצקיך ? 2.האם היא צריכה להיות בגובה התקרה?
ושאלה נוספת לגבי הגגון, האם מותר לסגור אותו בשבת, הוא גבוה מהסכך יותר ממטר ? והאם יש הבדל בין לפתיחה לסגירה שלו בשבת.
יישר כח גדול

תשובה:

דופן עקומה זה עד ארבע אמות שזה מעט פחות משני מטרים. אני מניח שיש חיבור בין הסכך לדופן וזה לא אויר ואז אין בעיה בהפרשי הגובה, אבל אם יש ביניהם אויר שאז צריך להכשיר מכח שתי הלכות דופן עקומה וגוד אסיק או לבוד, זו אכן בעיה, כשיטת הר"ן שתרי הלכתות לא אמרינן, המציאות אצלך לא ברורה לי מאה אחוז אבל תבדוק נקודה זו. לאחר שהסכך נעשה בהכשר מותר לסגור עליו את הגג ולפתוח לפני החג, כמבואר ברמ"א סי' תרכו סעי' ג.

שבת שלום.