לוחות הברית ובית המקדש

שאלה:

הרי כל המטרה של בית המקדש זה "לאכלס" את לוחות הברית והתורה היהודית במקום אחד וכמובן בית האלוהים.

אבל לוחות הברית כבר לא קיימים היום!

אז… אם נבנה בית מקדש אז מה יהיה באזור הכי קדוש שם?? מזבח? אהרי השריפה והמזבח מתבצעים בחוץ נכון? הרי זה לא מטבח פנימי שבו שוחטים קורבנות הרי כל המטרה זה שבאמצע המבנה יישבו לוחות הברית אבל כבר אין לוחות הברית

אז מה יהיה שם? האמת לא הבנתי כבר איך אמור להיראות בית המקדש השלישי, האם באותו עיצוב של בית המקדש שבנה הורדוס (המפואר) או הצנוע יותר של שלמה? או בכלל צורה אחרת ומודרנית יותר??

יש המון אי הבהרות בעניין הזה של למה בית המקדש נועד אם לא לאכלס את לוחות הברית והתורה, הרי לא יאכלסו שם ספרי תורה כי ספרי תורה אפשר לאכלס בכל בית כנסת אחר, אז מה הקטע?

תשובה:

גם בבית המקדש השני לא היו הלוחות, בית המקדש אינו מקום איכלוס התורה בלבד אלא מקום השראת השכינה ועבודת הקרבנות.