יש חיי נצח או לא – המשך?

שאלה:

שלום כבוד הרב
ראיתי שרשום בפיוט אדון עולם את השורה ואחרי ככלות הכל !לבדו! ימלוך נורא…

שאלתי באחת הפעמים אם העולם הבא הוא נצחי ואמרת שכן ולכל ישראל יש חלק לעולם הבא לנצח אז למה רשום ואחרי שיגמר הכל ה' ישאר לבד זאת אומרת שיהיה סוף בסופו של דבר.

תשובה:

ככלות הכל אין הכוונה אחרי שכל העולם יגמר, אלא עכשיו, אחרי שכל העולם גמר להבראות, יש לנו רק מלך אחד ויחיד – ה' יתברך!