חולה מעיים ומצוות תפילין

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים

אם אני רוצה להניח תפילין, יש לי מצווה בזה, או שזה חסר טעם? ואם יש בזה מצווה, האם זה נכלל בתוך "גדול המצווה ועושה ממי שאינו מצווה ועושה"?
והאם מותר לי לברך, או שאני צריך להניח בלי ברכה?

תודה

תשובה:

במצב של חולי מעיים שאינו מאפשר גוף נקי אסור להניח תפילין, אבל בדרך כלל גם אדם שחולה מעיים יש לו זמנים שגופו נקי, ואז חובה עליו להניח תפילין כמו כל יהודי. ראה משנה ברורה לח ד, שינקה עצמו ובשעת ק"ש ושמונה עשרה יהיו עליו תפילין.

רפואה שלמה.