זמן תפילת נעילה

שאלה:

שלום

האם מה שכתוב שנעילה צריכה להיות חצי שעה לפני השקיעה זה שתפילת עמידה תתחיל בתוך החצי שעה לשקיעה? האם מותר להתחיל תפילת עמידה קצת יותר מחצי שעה לפני השקיעה (נגיד 35-40 דק לפני) כי שנה שעברה הגענו לכהנים ממש באזור השקיעה ואף יותר אז לכן השנה אנחנו רוצים להתחיל נעילה 5-10 דק מוקדם יותר משנה שעברה וזה יכול להיות שתפילת עמידה תתחיל 35-40 לפני השקיעה, האם זה לכתחילה.
תודה!

תשובה:

זה לא חצי שעה לפני השקיעה אלא בזמן שהחמה בראש האילנות, ברוב בתי הכנסת נהוג להתחיל כ45-50 דק' לפני השקיעה תפילת שמונה עשרה.

שיתקבלו התפילות וגמר חתימה טובה.