תנאי בתפילין רבנו תם / איפור לטובלת בשבת

שאלה:

שלום רב,
1. כאשר אני מניח רבנו תם אני צריך לומר נוסח של תנאי , מהו התנאי והאם אפשר להתנותו לעתיד או כל פעם?
2. האם קיים איפור לאשה לשבת , כאשר היא צריכה לטבול בחג/שבת
3. מה צריך לכוון בתפילה שמגן אבות ב " קונה הכל" .

תשובה:

1.אפשר לעשות תנאי כללי שמכאן ולהבא תמיד כשאתה מניח תפילין של רבינו תם אין כוונתך להוסיף על המצוה אלא רק לצאת ידי הספק ולקיים את הענין שיש בזה על פי סוד.

2. אין להתאפר כלל כאשר יש טבילה בליל שבת.

3. קונה הכל פירושו שלה' הארץ ומלואה, כלומר הכל שלו והכל נברא ממנו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    שמעתי שיש איפור מינרלי בכשרות של רבנים מסוימים העשוי אבקות ללא מריחה , האם זה מותר ?
    2. האם מגן אבות זו ברכת שבח בלבד ? האם זו גם תועלת או הטבה לנבראים?