ילד ששיחק בתפילין ונפלו

שאלה:

שלום וברכה,
הבן שלנו בן שנתיים אוהב מאוד את התפילין של אבא שלו. אנחנו משתדלים לשים אותם גבוה כדי שלא יגיע אליהם, אך בראש השנה בזמן שלא שמנו לב הוא טיפס, מצא ושיחק איתם. לא ראינו מה בדיוק הוא עשה איתם והאם היו על הרצפה, כי הילדה לקחה ממנו את זה ברגע שגילתה את זה. מה הדין מה צריך לעשות בעניין?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא הצליח לפתוח והתפילין עצמן התגוללו ללא כיסוי על הריצפה, זה אכן חמור, ואם קשה להתענות יש לפדות תענית, לתת את דמי הארוחות לצדקה ולהקדיש את היום בלי נדר ללימוד תורה, אבל אם נשאר העטיפה, לפחות קופסאות הפלסטיק, יש לתת מעט צדקה ולקבל לעתיד לשמור עליהן טוב יותר…

שנה טובה ומבורכת.