תפילה בחוץ בקורונה – או בבית ביתר כוונה?

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול כבוד הרב בעקבות הגזרה הקשה ביותר שאי אפשר להתפלל בבית כנסת יותר ולי קשה מאוד להתרכז בתפילה בחוץ עם כול הרעש
האעם אוכל להקל להתפלל יחיד ולהשלים אחרי זה במידה ויש קריאת התורה ?

תשובה:

שלום וברכה

הכל תלוי בנסיבות, הכי טוב למצוא מקום שכן יש איזו פינה נוחה להתפלל, ולהרויח את מעלת התפילה בציבור, שמלבד שלדעת רבים מהפוסקים הוא חיוב גמור, גם אמרו חכמים אין תפילתו של אדם נשמעת אלא בבית הכנסת ופירש רש"י – עם הציבור, ומי לא רוצה סגולה גדולה זו שתשמע תפילתו, אבל אם אין אפשרות ואתה לא מצליח להתפלל כך כהלכה, תתפלל בבית ותצא לחזרת הש"ץ קריאת התורה וקדיש.

בשורות טובות.