קריאת תהילים לאחר השקיעה

שאלה:

אני מחוברת לקבוצות של תהילים – אומרים שם תהילים במהלך כל היום ..
כל פעם מחדש נשאלת השאלה -האם מותר לקרוא תהילים לאחר השקיעה(ובפרט כשיש חולה להתפלל עליו)??
אשמח לקבל תשובה הלכה למעשה (ולהפיץ את התשובה)
תודה רבה !!

תשובה:

על פי האר"י לא אומרים תהילים בלילה, כיון שהוא זמן של דינים, אמנם כבר שמעתי בזה מהגאון המקובל רבי יעקב הלל שליט"א ראש ישיבת אהבת שלום, שהנהגה זו היא רק למי שנוהג בדרכי הקבלה, או שהוא תלמיד חכם שיושב בלאו הכי ולומד, אבל מי שאין לו עסק בנסתרות או אדם שאם לא יאמר תהילים ישב בטל, ודאי יאמר תהילים בלילה וזכות גדולה היא. כמו כן מצינו שהרבה קהילות נהגו להקל להתפלל על חולה גם בלילה. לכן לבנות שאומרות תהילים אם קשה, אין להקפיד על כך כלל.

שיתקבלו התפילות ושנה טובה.