קידוש לבנה קודם יום כיפור

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

שאלה: ראה ש"ע סימן תרב סעיף א ובספר משנה ברורה ס"ק י' בשם כמה אחרונים ובניהם הגר"א שהסכימו שיותר טוב לקיים המצוה של קידוש לבנה מקודם מוצא יום הכיפורים כדי שהמצוה זו יכריעהו לכף זכות.

לכן רוצה אני שנה זו לקדש החודש קודם. מדוע הרבה קהילות לא חוששים לזה? דבר מעולה ומומלץ.

תודה באכה הצלחה ושלום

תשובה:

שלום וברכה

יש מחלוקת כללית לגבי קידוש לבנה מה עדיף, זריזין מקדימין למצוות או קיום המצוה בהידור יותר. לדעת הגר"א תמיד יש לברך מיד בהגיע זמן הברכה, ואין להשתהות כלל, ואילו בשו"ע בסי' תכג פסק להמתין למוצאי שבת שלבושים בגדי שבת ומבושמים וכו'. כך גם כאן, הסיבה שאומרים קדישו לבנה במוצאי יום כיפור, משום שעכשיו יש חרדת הדין ובמוצאי יום כיפור יש שמחה גדולה והמצוה מתקיימת יותר בהידור, אמנם הגר"א לשיטתו שאין להשתהות מחמת כך.

ברכה הצלחה.