מעשר כספים לעני אחד

שאלה:

שלום וברכה!
שאלתי את השאלה היא כנראה לא נקלטה אז אני שולח שוב,
בנוגע לנתינת חומש לאותו אדם אמרתם לי שאין בעיה עם זה, מישהו אמר לי שכתוב בשו"ע שמעשרות אסור לתת רק לעני אחד והוא אמר לי שאולי התכוונתם רק לחלק של החומש, אז אשמח שתבהירו לי את העניין, יש לי אח שהוא נזקק לכסף ואני רוצה לתת לו את כל המעשרות ז"א חמישית מכל ההכנסות השאלה האם זה בסדר? ובמידה ולא כמה אחוזים אני צריך לתת למישהו אחר? בנוסף ראיתי שכתוב לתת את החומש כפעמיים מעשר האם זה אומר במידה ואני מעביר לו בהעברה בנקאית לעשות פשוט שתי העברות של עשירית?
גמר חתימה טובה!

תשובה:

שלום וברכה

ראה בס' משנת משפט הל' צדקה סי' רנא שהאריך להוכיח שהמעלה הזו לחלק את המעשר לכמה עניים, זה רק כשאין סיבה מיוחדת מחמת דיני הקדימה, אבל ככל שמדובר באח שזו הצדקה המעולה יותר, שהקרוב קרוב קודם, ודאי ניתן לתת לו הכל [וכן הדין כשעושה זאת באקראי ולא באופן קבוע, אפילו כשאין דיני קדימה]. עד כמה שאתה רוצה להפריש מדוייק, אכן תעשה בשתי העברות.

בהצלחה