זכות שימוש במחסן שבבניין משותף

שאלה:

האם יש זכות לדייר שהיה גר בבניין מגורים משותף להחזיק באחד המחסנים ברשותו כאשר מזה כבר כמה שנים אינו גר כלל בבניין ועבר לשכונה אחרת ומשכיר את דירתו בבניין אך עדיין מחזיק במחסן לחפציו האישיים כשהוא נעול כבר כמה שנים,אך מסרב לפנותו לטובת דיירים שגרים בפועל בבניין?

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית כל, דייר שיש לו דירה בבניין יש לו זכות במחסנים גם אם הוא משכיר את הדירה לאחים.

אם המחסנים הם שטח פרטי של כל דייר, ודאי שהזכות שייכת לבעל המחסן. אם המחסנים שייכים לכל הדיירים, זכותם של הדיירים לדרוש חלוקת השותפות וכל דייר יקבל מחסן. ואם אין מספיק מחסנים, אז כל דייר יקבל זכות שימוש לתקופה במחסן.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב, איזה חוק שנותן רשות לדייר שלא גר בבניין להשתמש במחסן הפרטי שלו . קיבלנו מכתב מעורך דין שבעלי צריך לפנות את המחסן ששייך להורים שלו כבר 30 שנה כי הוא לא גר בבניין

  2. שלום,
    זה נשמע מוזר המכתב מהעו"ד, לא נראה שיש חוק שאוסר עליכם להשתמש במחסן של ההורים שלו. ולא משנה אם הוא גר בבניין או לא אם המחסן פרטי לא ניתן לעכב עליו. כדאי שתבדקו את הדברים לפני שאתם מתייחסים למכתב של העו"ד.