בחור שהאמא שלו יהודיה ואבא שלו ערבי

שאלה:

האם מותר להתחתן עם מישהו שאבא שלו ערבי ואמא שלו יהודיה אבל יש לו מנהגים כמו של ערבים

תשובה:

אין להתחתן עם אדם שאינו ירא שמים ואינו שומר תורה ומצוות, שהרי תכלית הנישואין להקים בית יהודי טהור. כמו כן לא נשמע שאם הנהגותיו כשל ערבי יהיה לך טוב איתו, אני קצת חושב שיהיה רע מאוד… כדאי להתעניין אצל אירגון יד לאחים באתר שלהם כמה נשים יהודיות מוכות הם כבר חילצו מכפרים ערביים, טבעם של הערבים להתחנף הרבה לפני הנישואין, ואחר כך זה רע ומר…