אשה בהריון בצום יום כיפור

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

אשתי בהריון, ואם לא אוכלת מרגישה חלשה ביותר. היא חושבת שיכולה לצום אם תהיה במטה כל יום כולו. לא יודעים אם זה אפשרי מפני כמות תפילות יום כיפור שאני צריך להתפלל ובתקופה עכשיוית של פנדמיה קצת קשה לשכור מישהי לטפל בילדים גם מפני אמה שלה שמעל חמישים אביה ואין צריך לומר הסבתא.

נניח שנמצא אופן שהיא תנוח רוב הזמן, אם בכל אופן תרגיש רע שממש צריכה לאכול או יכולה להיות חלשה ואפילו להעלף, אז אם תנסה לצום וחלילה תגיע למצב כזה מה יש לעשות ?

דהיינו להפסיק לגמרי הצום ולאכול עד שתרגיש טוב או לאכול ולשתות הכמויות מינימלים למי שחולה בלא סכנה שצריך לאכול? ובבקשה תזכירו לנו השיעורים.

ואם בבקשה תוכלו לתת לנו ברכה שהתינוק ( שם סתם לא יודעים מה המין) תהיה בריא והלידה תהיה קלה ובלי סכנה נשמח מאוד.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, לאכול אין צורך בכלל, חולשה זה לא סכנה. שנית, התפילות שלך פחות חשובות מהצום של אשתך, ולכן אם על ידי שתהיה כל חזרת הש"ץ בבית היא תוכל לצום, ודאי שזה עדיף! באופן כללי, אשה בהריון, כל עוד היא לא מרגישה דברים חריגים, כמו חושך בעיניים מחמת כאב ראש חזק, כאב בטן חזק או צירים חלילה וכדומה היא יכולה לצום ביום כיפור ללא חשש. במקרה שיש תופעה של צירים סדירים חלילה [ארבע צירים בשעה] או כאב בטן חזק, יש לשתות כמות רבה של מים, כמה כוסות.

כמובן אשה שיש לה הסיטוריה של הפלות או כל בעיה אחרת סכרת קרישיות יתר וכדומה תתייעץ פרטני.

שתהיה לידה קלה ובריאה בלב שמח ותראו רק נחת ושמחה מכל הצאצאים כל הימים!