מיגרנות בצום

שאלה:

לרב שלום וברכה.
לקראת יום כיפור הקרב ובא רציתי לשאול כך.
אני סובלת ממגרנות קשות הייתי אצל רופא ועשיתי את כל הבדיקות האפשריות לשלול משהוא אחר חס וחלילה בסיטי רואים שהכל תקין, והרופא נתן לי כדורים למקרה שתתחיל לי המגרנה, אני לא אשקר שמעולם לא שתיתי אותם אני משתדלת לשתות מלא מים ואם המגרנה מגיעה אני פשוט סובלת בשקט.
אבל מה לעשות כשזה תופס אותי ביום כיפור? לשתות את הכדור עם מים? או שמים מספיק? או שלא זה ולא זה.
אני מציינת שפסיכולוגית יש לי בעיה נוראה עם שתית כדורים

תשובה:

שלום וברכה

אין לשתות ביום כיפור גם כשיש כאב ראש חזק מאוד ככל שאין בזה שום סכנה, ביום כיפור רק סכנת חיים [אפילו רחוקה, כמו בהריון] מתיר שתייה, אבל את הכדור ניתן לקחת, ואם אי אפשר לקחת בלי מים, ניתן לקחת עם מעט מים מרים, תמצית תה חזקה וכדומה, בכמות של פחות מ40 סיסי.

תרגישי טוב ושנה טובה!