מחאה על החזקה בהרחבת מרפסת

שאלה:

האם אני חייב לעשות מחאה לפני בית דין כדי לשמור על טאב"ו שלי להרחיב מרפסת שלי קיים על מרפסת של שכנים למטה שחילקו דירה שלהם בלי אישורי עיריה וחיבר מרפסת סוכה שלהם ליחידה החדש המיוצר מחילוק הדירה ועכשיו רוצים לבלום הרחבת מרפסת שלי.

תשובה:

שלום וברכה,

צריך לבחון יותר טוב את הדברים האם צריך מחאה או שאין צורך. אבל מדוע שלא תעשה מחאה כדי שודאי תהיה ידך על העליונה. קל ופשוט לעשות מחאה, אתה הולך לפני שניים ומודיע להם שאתה מוחה בשכן השני ואינך מסכים למעשיו. ותכתוב את המחאה על מסמך והעדים יחתמו לך על המסמך שמחית בפניהם. או שהעדים יכתבו לך שהם נשלחו להעיד שאתה מחית. ואין צורך לעשות את המחאה בבית דין. ובעתיד תוכל להוציא את המסמך כדי להוכיח שעשית מחאה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן קמו סעיף ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הנוסח פשוט. אתה כותב שאתה מוחה על הבנייה של השכן, והבנייה של השכן לא מהווה מחילה מצידך, ולכן אין לו חזקה בבנייתו.
    ולהחתים עדים.