איסור אכילה חוץ לסוכה

שאלה:

בס"ד
השלום והברכה.
במפעל אצלנו בנו סוכה .הורשתה שהייה קצרה בסוכה בזמני הארוחות .
האם ניתן לברך המוציא ולישב בסוכה .לאכול כביצה ולהמשיך לאכל מחוץ לסוכה וגם לברך ברכת המזון.גמר חתימה טובה

תשובה:

חלילה. חשוב לדעת, מעבר למצוה לישב בסוכה לאכול, שהיא אגב בעיקר בלילה הראשון של החג, העיקר הוא האיסור לאכול מחוץ לסוכה! כלומר, בשאר ימי החג אין חיוב לאכול בסוכה אלא שאסור לאכול אכילת קבע חוץ לסוכה, ולכן מי שרוצה לאכול כל היום רק תפוחי עץ, לא חייב בכלל סוכה, אבל אם הוא אוכל לחם הוא חייב לאכול זאת שם! ממילא ודאי אסור להמשיך בחוץ. תדרשו מהמעסיק עוד 5 דק' מה הלחץ שלו?