תיקון חצות אחרי ק"ש שעל המיטה

שאלה:

האם מותר להגיד תיקון חצות לאחר קריאת שמע שעל המיטה?
שאלה נוספת:
אני נכנס למיטה לישון וקורא קריאת שמע ולפעמים מאוד קשה לי לקום לומר וידוי בעמידה בשל העייפות הכבדה, האם אפשר לומר את הוידוי בראש סדר קריאת שמע שעל המיטה? או לקרוא בשכיבה את הוידוי בנטיה על הצד, מה כדאי לעשות?

תודה רבה! וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה יש להסמיך את הקריאת שמע לשינה, אבל אם אתה עייף מאוד, אתה יכול להתחיל וידוי בעמידה, אחר כך קריאת שמע בלי המפיל, תיקון חצות, ואז המפיל, ולישון…

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יש לך בעיה כאן עם הנושא של ברכות התורה, אם אתה חוזר לישון אחר כך. ולכן עדיף שתעשה זאת מתי שאתה קם סופית לאותו לילה.