קרי ביום כיפור הנקיון / בושם על היד ביום כיפור

שאלה:

שלום,
האם מי שרואה קרי ביום הכיפורים, איך ינקה? מה יעשה?
ב. איך מתנקים לאחר התפנות 'גדולים' בכיפור? מי שמיקל במגבונים אפשר?
ג. ישנו בית כנסת שכל פעם לפני צאת כיפור (כמודמני עוד לפני צאת הכוכבים) עובר הגבאי ומתיז על ידי המתפללים בושם כזה. מותר?
ד. מה יכולות לעשות מורות שמלמדות דרך הזום? ישנה בעיה שאולי ההורים צופים?

תשובה:

מספיק לקנח ולהחליף בגד.

טישיו רגיל ללא מגבונים, וגם בשבת אין להקל, בודאי לא במגבוני בד.

אין להתיז בושם על היד ביום כיפור משום איסור סיכה.

אין אחריות למורה על התנהגות ההורים.

בהצלחה רבה וגמר חתימה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראיתי בספרים שמי שהתפנה גדולים ינקה כרגיל חוץ מטישו גם עם מים.
    מה זה שונה משאר השנה לכאורה? צריך להתנקות ולא מספיק נייר.
    אם אני סומך על הוראתם זה בסדר למרות שכאן אסרו? (לא מבקש שתתירו חלילה, אם אין סברתכם כך, רק שלא תחייבו אותי בהוראתכם, מחילה מכם)

  2. אם יש צורך במים, יש לזה דין ככל טינוף שמותר לנקותו, ואם אין צורך במים אז לא, הכל לפי הענין, טינוף מותר לנקות.