מאכלים שנמנעים מהם בעשרת ימי תשובה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

שאלה: מה הוא הדברים שנמנעים מלאכול בעשרת ימי תשובה? רק מה שמוזכר בטוש"ע ומשנה ברורה?

נ"מ למי שאוכל שותה חלב סתם בחו"ל האם גם בזה יש להחמיר ולמנוע או ליתר לו בה אלא רק מה שהזכירו ואין להוסיף על דבריהם?

ברכה הצלחה ושלום
גמר לחתימה טובה לכולם

תשובה:

לא מצאתי בענין זה מפורש, אבל בס' דבר מישרים שבועות אות ריט כתב שיש שנהגו לא לאכול חלבי בשבועות סמוך לבשרי, כי בימים קדושים יש להתקדש במאכלים יותר, וכמו שהובא לגבי פת פלטר בעשי"ת, כך שאין בזה כללים ברורים, וכל ערום יעשה ביראה, שאם יכול להחמיר בזה [גם כל השנה אגב… אבל בפרט בימים אלו], יחמיר.

שנה טובה.