למה אסור להרהר דברי תורה בשירותים

שאלה:

למה אסור להרהר דברי תורה בית הכסא בגלל שבית הכסא אינו נקי אבל אם הוא נקי בגלל המקלחת ואם אין מקלחת מה הדין ואם זה בגלל המקלחת שיש שם מים חמים אז מה גם במטבח אסור כי גם מטבח יש כיור תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

גם אם בית הכסא נקי, כיון שזה מקום של טינוף מעצם מהותו אסור להרהר שם בדברי תורה [יש כמה הקלות לחלק מהפוסקים מחמת היותו כזה שהצואה נשטפת בו מיד, אבל למעשה בדברי תורה אין להרהר]. הנושא של חום המים אינו סתם מים חמים,] אלא שבגלל שרוחצים שם במים חמים, יש זיעה, ולכן זה מקום טינוף גם בגלל האמבטיה, ממילא הנושא הזה כלל לא שייך לכיור, הבעיה אינה המים החמים אלא מה שעושים איתם…

שנה טובה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כבוד הרב
    במקלחת בטוח שאסור?
    שמעתי פעם שהרב זילברשטיין מבני ברק אמר שמקלחת בלי שירותים זה בסדר ואפשר גם ליטול שם ידיים

  2. בכל מקרה כשאדם עושה שם צרכיו אסור, הכל מדובר כאשר זה נקי! והגוף נקי! ראה בשו"ת אור לציון תחילת חלק א כל הדיון בזה למעשה מחמירים.