כפרות בכרטיס אשראי

שאלה:

שלום. רוצה אני לעשות פדיון כפרות עבור משפחתי, 6 נפשות. (ע"י כרטיס אשראי)
איך הדבר נעשה? האם אני אומר פעם אחת:

"זֶה חֲלִיפָתִי, זֶה תְּמוּרָתִי, זֶה כַּפָּרָתִי.
זֶה הַכֶּסֶף יֵלֵךְ לִצְדָקָה,
וַאֲנִי אֵלֵךְ לְחַיִּים טוֹבִים אֲרֻכִּים וּלְשָׁלוֹם"

וזהו?

או שכל אחד ממשפחתי חייב לומר זאת?

ואם רק כמה מבני משפחתי נמצאים בארץ ורק אני ובני משפחתי האחרים גרים בחו"ל – אז איך עושים?

נא לענות בהקדם האפשרי.

תודה
בשורות טובות

תשובה:

צורה הרגילה של הכפרות היא להחזיק את הכסף ביד ולסובב על הראש תוך כדי אמירתו, תעשה כך, ואחר כך תפדה אותו בכסף שאתה נותן בכרטיס אשראי. אתה יכול לפדות גם את של בני משפחתך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חלק ממשפחתי נמצאת בארץ וחלק כאן בחו"ל. והם לא שומרי מצוות. לכן אני רוצה פשוט לתת 36שח עבור 6 בני משפחתי ללא ידיעתם, בדרך קלה ומועילה. מה שהבנתי זה שהסיבובים של הכסף מעל הראש זה סה"כ מנהג. ואפשר פשוט לתת את הסכום הכולל בעבור 6 בני משפחתי.
    לכן אני שואל; האם אני יכול לומר פעם אחת ללא סיבובים מעל הראש:
    "זֶה חֲלִיפָתִי, זֶה תְּמוּרָתִי, זֶה כַּפָּרָתִי.
    זֶה הַכֶּסֶף יֵלֵךְ לִצְדָקָה,
    וַאֲנִי אֵלֵךְ לְחַיִּים טוֹבִים אֲרֻכִּים וּלְשָׁלוֹם"

    ופשוט לתת שח 216שח עם כ' אשראי?