דין ישו ימ"ש

שאלה:

איך הדין של ישו יותר גרוע משל אדם חילוני? סך הכל התלמיד של ראש הסנדרין יהושע בן פרחיה, מרוב חמתו השתחווה לאבן ביודעו שזה אינה האמת ורק אחרי 200 שנה הקימו את הנצרות עליו, כאשר החילוני מלבד היותו בן לאם יהודיה מתנהג כמו הגוים ואף יותר גרוע מהם

תשובה:

הגמרא אומרת על ישו שחטא והחטיא את הרבים, כלומר, נכון הדבר שביטול המצוות באופן גורף היה לאחר מותו, אבל עצם ההטעייה וביטול חכמי התורה ותוקף דבריהם, מה שגרם לנהייה עצומה מהיהדות החוצה, זה היה על ידו. יהודי שנולד חילוני, אינני מיקל ראש בהחמצה שלו, אבל יתכן שנחשב תינוק שנשבה.