תפילות על חשבון העבודה

שאלה:

שלום ,
ראיתי שיש חוק שעל המעסיק לאפשר לעובד להתפלל בשעות העבודה בהתאם לדתו ולאילוציו .
רציתי לשאול , לדוגמא על תפילת שחרית, תאורטית הייתי יכולה להתאמץ יותר ולקום לפני כדי להתפלל בבית. בפועל , אני לא מספיקה .
איך אני יודעת האם זה נחשב כאילוץ? האם אני צריכה להוריד את זמן התפילה משעות העבודה ?
ישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר יש מנהג או תנאי בחוזה שהעובד יכול להתפלל בזמן העבודה, מותר להתפלל על חשבון העבודה, למרות שיכול להתפלל בבית לפני תחילת העבודה, זכותו של העובד להתפלל כיון שכך התנאי או המנהג.

מה שכתוב בחוק שיש אילוץ להתפלל אין הכוונה שאין אפשרות להתפלל בבית, אלא שהדת שלו או אילוצי חברה שלו מחייבים להתפלל, לאדם כזה מותר להתפלל על חשבון זמן העבודה.

בהצלחה.