פיוטים – שמא יעבירנו

שאלה:

בס"ד
האיך יכולים לתקן לומר פיוטים לשבת ר"ה הא עיקר תקנה שאין תוקעין בשבת שמא יעברנו ד"א ועכשיו שכ"א אומר פיוטים כ"א יבוא עם המחזור בידיו אפי' במקום שאין עירוב

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו לא יכולים לגזור גזירות מדעתנו, והרי אין לדבר סוף… מה שאסרו חכמים אסרו ומה שלא – מותר. ובכלל, האם בלי פיוטים ניתן להתפלל בלי מחזור? וכי מצינו בחז"ל חילוק בין אם יש סידורים בבית הכנסת בין אם לאו?…

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה מכבודכם ח"ו לנגוע אפי' בקוצו של יו"ד במה שהנהיגו אבותינו ורבותינו הקשיא פיוט התחילו לומר כמה וכמה שנים אלר שהפסיקו לתקוע בשבת מחמת חששת אמאי לא חשו על חשש של ד"א