אשה בהריון ביום כיפור

שאלה:

אשתי בהריון תחילת רביעי לפי הרפואה, היה דימומים לפני חודש יותר נכון הכתמות הרופא אמר שזה טבעי בחודשים אלו, אשתי נורא נורא חוששת מהצום כיצד תנהג

תשובה:

אין סיבה לחשוש, מה שחשוב זה להכין טוב את הגוף בשתייה מרובה שלושה ימים לפני הצום, גם לאכול חלבונים בכמות טובה, זה מחזק, בצום עצמו לנוח הרבה ולא להתאמץ בבית כנסת, לשכב במקום ממוזג זה מצויין, ובעזרת ה' הכל יעבור חלק.

אם חלילה יש משהו חריג, כאבי בטן חזקים, צירים, כאבי ראש חזקים, חושך בעיניים וכדומה יש להפסיק ולשתות הרבה מים, אבל זה לא אמור לקרות בעזרת ה'.