רוטב בשר שנזל תחת מיחם המים על הפלטה

שאלה:

רוטב בשרי שנשפך על הפלטה מתחת לסיר חלבי לא בן יומו שהיה מלא במים

תשובה:

שלום וברכה

את הסיר יש להכשיר כיון שבלע רוטב בשרי, המים מותרים כי מן הסתם היה כנגדם שישים.

מקורות:

לענין סיר בשרי שניתז עליו רוטב חלבי הדין כך: אם יש בתכולת הסיר הבשרי פי שישים מההתזה, הרי היא בטלה והמאכל מותר , אך הסיר צריך הגעלה[אא”כ התיז על המכסה שאז הוא לבדו צריך הגעלה]. ואם אין פי שישים התבשיל אסור והסיר צריך הגעלה [ראה שו”ע יו”ד סי’ צב סעי’ ה, ובט"ז שם ס"ק יז].