מצווה הבאה בעבירה בהפרת ההנחיות?

שאלה:

שלו' לכבוד הרב,

בד"כ בעשרת ימי תשובה בעיר ב"ב מקיימת קופת העיר מכירת ארבעת המינים בעשרת ימי תשובה.

אני גר במרחק של יותר מקילומטר מבני ברק וההנחיות לפי ידעתי מתירות לצאת מעבר לקילומטר רק לצרכים מסוימים וביניהם רכישה של ארבעת המינים.
ומשכך זימנתי תור למחר 22 סמפטמבר למנינם באחד ממוקדי המכירה של קופת העיר. לאחר מכן ראיתי שבהנחיות למגבלות הסגר מדובר שהיציאה לרכישת ארבעת המינים במרחק של יותר מקילומטר תותר רק ממחרתיי'ם ה-23 לסמטמבר ועד 1 אוקטובר למנינם, ורציתי לשאול בבקשה, אם בעז"ה אצא מחר לקנותם כיוון שזמנתי תור וקשה לי לתפוס אותם בכדי להחליף יום, וגם איני יודע אם יסתדר יום אחר, אם שיי'ך פה לתת את הדעת על ענין מצווה הבאה בעברה, על דרך המובא בפסקי תשובות שבעל תוקע שאסר עליו הרופא לתקוע בשופר ולא שמע להוראתו אין בזה מצווה כיוון שזה בא בעבירה כאשר אי"ה אברך עליהם בחג הסוכות הבעל"ט או שמא לא דומה והגזמתי יותר מדי? (אחרי הכל לדוגמא, למה תהיה חשובה יותר יציאה להפגנה במהלך הסגר ללא הגבלת המרחק יותר מרכישת ארבעה מינים לצורך קיום מצווה קדושה ונשגבה???)

בברכה,

תשובה:

שלום רב,

אל תבטל את התור שהזמנת. גם מי שהפר לגמרי את ההנחיות ורכש ארבעה מינים ללא מסכה.. זה לא קשור למצווה הבאה בעבירה.

הצטרף לדיון

תגובה 1