מעבר ממנהג ספרד לאשכנז

שאלה:

בס״ד
עניין קצת מורכב ואולי לא כל כך ברור; אני חוזר בתשובה, אבא שלי אשכנזי עולה חדש ואמא ספרדיה, כל חיינו נהגנו לפי המסורת של אימי כי לאבי לא הייתה משפחה בארץ ויצא שכולנו הלכנו לפי האמא. כיום החלטתי שאני כן הולך לפי מסורת אבי ואני מתכנן להחליף את התפילין מספרדי לאשכנזי, השאלה שלי היא מה אני עושה בינתיים עד שיהיו לי התפילין? מניח את התפילין כמו שספרדים מניחים (בישיבה ולא בעמידה), ומה בקשר להתעטפות בטלית (האם בדרך האשכנזים או הספרדים?) ובכלל כל שאר הדברים.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותי להצלחה רבה בהתחזקות שלכם, שתהיה שנה טובה ומבורכת.

גם אם אתה מניח תפילין ספרדיות זו לא סיבה להניח בישיבה, אין קשר בין הדברים. לגבי הטלית, אם אתה רוצה להסיר אותה יש לעשות לכאורה התרת נדרים, כי אמנם בני אשכנז לא מתעטפים קודם החתונה, אבל בסך הכל זה מנהג טוב שיש בו מצוה.

בהצלחה

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה בקשר לדרך הנחת התפילין? הרי אשכנזים שמים באופן שונה את הרצועה על היד (מניחים כלפי חוץ ובצורה אחרת על הזרוע ועל כף היד)