כשרות מכונת תספורת

שאלה:

האם מכונת תספורת כמו של הספרים צריכים גם הן תעודת כשרות כמו מכונות גילוח?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך בתעודת כשרות, אלא שיש נקודה חשובה: אם אתה לא מסתפר על אפס ודאי שאין בעיה, השאלה היא כאשר כן מספרים את הזקן על אפס [שלא במקום הפיאות שזה ודאי אסור] ובזה יש הבדל בין סוגי המכונות השונות ואסביר: כאשר אתה מגלח את הזקן בהחזקה רגילה של המכונה, אין בעיה בכל מקרה, אבל כאשר אתה הופך את המכונה [לפעמים נוח יותר בפינות מסוימות להחזיק הפוך] זה תלוי: כאשר הסכינים העליון והתחתון שוים, אסור להפוך כך את המכונה, אבל כאשר הסכין העליון קצר בשני מ"מ מהתחתון – מותר, ואולי על הנקודה הזו יש שנותנים הכשר, אבל לא צריך הכשר ניתן לראות בעין.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. " כאשר הסכינים העליון והתחתון שוים, אסור להפוך כך את המכונה, אבל כאשר הסכין העליון קצר בשני מ"מ מהתחתון – מותר "
    אתה מתכוון לומר שאם הוא מניח על העור את הסכין הנע אז אסור אבל על הסכין הנח מותר [הרי יש 2 סכינים חופפים זה לזה בכל מכונות הגלוח והתספורת] ?