לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

התרת נדר

שאלה:

בוקר טוב
בגיל 20 עבדתי במשרד ואחד העובדים שהיה מנוי לטוטו זכה בסכום כספי גבוה ובעקבות כך מתוך בדיחה והלצה חלק מהעובדים כולל אני עשינו מנוי מלבד אחת שהייתה קצת בקושי כלכלי ורציתי נורא לשמח אותה ואז נגעתי במזוזה ואמרתי "אני נודרת נדר שאם אני זוכה אני אתן לך ויעזור לך". מאז עברו הרבה שנים וכיום אני בת 44 וקרוב לעשרים שנה לא ראיתי אותה או שמעתי ממנה.
השתתפתי בכמה התרת נדרים בימיי חודש אלול בעבר.
אציין שאני לא זכיתי בטוטו אבל אני כן מתחזקת ויצא נושא שיחה על התרת נדרים וכשסיפרתי את הנ"ל אמרו לי שאסור לנדור וכדאי לשאול רב כי לא בטוח שהתרת הנדרים שהשתתפתי בהם ביטלו את הנדר
אנא חזרו אליי מה לעשות??

תשובה:

שלום וברכה

אכן הנדר הזה קיים, לא סומכים על התרת נדרים כללית לגבי נדר שזוכרים אותו, היות ולהלכה המתיר נדר צריך לפרטו לפני הדיינים המתירים, ולכן במידה ותזכי יש לך את החיוב ללתת לה משהו, איזה סיוע.

אם תרצי להתיר נדר זה יש לעשות התרה פרטנית.

להבא אין לנדור בשום אופן.