איך עולים ברוחניות בחזרה?

שאלה:

לכבוד הרב שלום. ברוך ה' זכיתי לחזור בתשובה כבר למעלה מכמה שנים אני עדיין נערה, לא נישאתי עדיין. ואני לא מתחרטת כלל על שחזרתי בתשובה.
כבר הרבה זמן שאני מרגישה בגלות רוחנית ,שהתשובה שלי עכשיו לא דומה בכלל למה שהייתי בהתחלה אני יודעת ומבינה שאלו אורות התשובה ואני צריכה לעבוד קשה בשביל להגיע לאותה הרגשה, אבל עדיין כמה שאני מנסה אני לא מצליחה.
התפילה שלי הפכה להיות מהירה וחסרת רגש עד כדי כך שאין לי כוח להוציא את המילים מהפה.
אני מתחילה התבודדות ומסיימת כמה שיותר מהר
אני מרגישה שהמצוות נהיות עליי עול והן בכלל לא באות לי בטבעיות ובשמחה, אני מתה מזה.
בעבר הכל היה כל כך פשוט ועם רגש ורצון ופתאום אין כלום.
אני מרגישה שהנשמה שלי מתעסקת יותר בעולם הזה והחומרי מאשר בעולם הבא שלי והרוחני
מילדה שלא היה מעניין אותה הבלי העולם הזה והתעסקה כל הזמן ברוחניות פתאום זנחתי הכל ולא אכפת לי מהרוחניות אני לא מצליחה לשים את האצבע מאיפה זה נובע, אולי מזה שאני עובדת במקום חילוני מאוד ואולי מזה שאני עם טלפון חכם ללא סינון.
רציתי ללכת למדרשה אבל כרגע זה בלתי אפשרי.
אני רוצה לעלות ברוחניות ולא יודעת אפילו מאיפה להתחיל.

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך היא שאלת השאלות… כל אדם נתקל בה בימים כאלו ואחרים, כבר רבינו תם מרבותינו הראשונים לפני 800 שנה אמר שיש לכל אדם "ימי אהבה וימי שנאה", כלומר ימים שבהם הוא מרגיש יותר קרוב ויותר עובד ה', וימים שהוא מרגיש מרוחק יותר, אמונה ועבודת ה' זה לא דבר אוטומטי, צריך להתחזק בזה כל הזמן, לשמוע שיעורים, להתבונן, לקבל קבלות טובות, למצוא חברה טובה ותומכת בענין זה, והעיקר לא להתייאש, תמיד לחתור קדימה! תצרי קשר עם מדרשה טובה, אולי יש להם גם שיעורים בטלפון וכדומה. חז"ל אמרו לפום צערא אגרא – לפי גודל הקושי כך יגדל השכר!

בהצלחה רבה ושנה טובה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. היא כותבת מפורש בסוף המכתב שאין לה סינון.
    ואני כותבת לה מלב של אחות ללא שום אינטרס למענך ולמען אבא שבשמים תעשי סינון ויהיה לך רק טוב בעולם הזה ובעולם הבא ולא תפסידי כלום רק זכויות לקראת כיפור