איזה מחברות חייבות גניזה?

שאלה:

שלום רב,
יש לי בחדר כל מיני מחברות משהייתי קטנה.
בחלקן אני יודעת בוודאות שרשום את שם השם ובחלקן אינני בטוחה.
לכן שאלתי היא: מה עליי לקחת לגניזה ומה לא ?
אם אינני יודעת אם רשום שם את שם השם או לא? (לא אוכל לעבור על כל המחברות דף- דף על מנת להיות בטוחה)
כמו כן, האם כשאני נוטלת ידיים לפני תפילה- יש לבדוק אם הציפורניים נקיות על מנת להסיר חשש מחציצה? אם לא עשיתי זאת כי שכחתי, עליי לחזור להתפלל שוב?
תודה מראש ושנה טובה!

תשובה:

גניזה זה לא רק שם ה', כל דבר תורה חייב גניזה, לכן כל המחברות של תורה נביא יהדות הלכה וכדומה – לגניזה.

אין צורך לחשוש כל כך בנטילת ידים לתפילה. ובכל מקרה הנטילה אינה מעכבת.

שנה טובה.