תקיעות לא כסדר

שאלה:

אם הבעל תוקע תקע 2 תשרת והמשיך לתקוע תשת תרת ובסוף נודע לו שחוסר תשרת אחד האם הוא צריך להתחיל מההתחלה כל התקיעות או שהוא יכול על המקום להוסיף התשרת שחיסר

תשובה:

מספיק להשלים מה שחיסר. כל הנושא במעשה דמגנצא, היה שקלקל בתוך השברים תרועה עצמו, שתקע פעמיים שני שברים במקום שלושה והמשיך בתרועה וכאן השאלה אם זה הפסק או לא, ראה ראש ר"ה ד,יא, אבל כאן שכל סדרה היתה כהלכתה, לא מעכב שהםסיק באמצע התשר"ת בתש"ת.