צום לחולה ביום כיפור

שאלה:

שלום רב,
אבא שלי בן 67 ברקע יתר לחץ דם ולוקח שני כדורים פעמיים ביום בוקר וערב
לוקח תרופות לפרפור פרוזדורים פעמיים ביום
אליקוויס לדילול דם פעמיים ביום
תרופה לכולסטרול ולגאוט שאותה ניתן להפסיק בצום
טיפות עיניים שהוא לוקח ללחץ תוך עיניי גם פעמיים ביום
במשך השנתיים האחרונות היא ניסה לצום ושתה רק טיפה מים בלקיחת התרופות. אך בסיום הצום ובאמצע הלילה הוא התעורר עם חולשה והרגשה מאד לא טובה והלחץ דם קפץ משמעותית. אני מאד חושש לו ורוצה לדעת האם לאדם כזה מותר בכלל לצום, בכל זאת הוא לא צעיר כבר?
מה ההלכה אומרת לגביו?
לא לאכול אני מאמין שהוא יצליח אבל לא לשתות בכלל אני חושש לכך
מה הדין של אדם כזה הוא צריך לצום? מותר לו לא לצום בכלל?
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי
תודה מראש וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

יש להתייעץ עם הרופא המטפל, כל דבר לגופו אינו מונע צום, אבל יש כאן שילוב של מחלות רקע, יש לשאול נקודה זו את הרופא.

בריאות איתנה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה קורה אם רופא יגיד לו לא לצום אז מותר לו לא לצום?
    לא חושב שרוב הרופאים מבינים בהלכה. בוודאות ישנם תרופות שאסור לו להפסיק ובשנתיים האחרונות הוא לא הפסיק ושתה קצת מים איתם, אך עדין הרגיש מאד טוב אחרי הצום ולחץ הדם עלה ובסבירות גדולה קשור לצום, כי זה פעמיים או 3 שזה קרה ככה כל שנה.

  2. שוב אני, מצטער אם אני מציק.
    הרופא המטפל שלו לא אדם שמבין בהלכה. לשאול רופא שמבין בהלכה לא יכול להגיד לו כי הוא אינו מכיר את הרקע שלו. יש רופא שאינו דתי שאמר שישנם תרופות שבוודאות אסור לו להפסיק וכך הוא עשה במשך שנה ושנתיים אחורה לקח רק את התרופות שלו עם מעט מים. אך בסוף הצום לחץ הדם שלו עלה והוא הרגיש לא טוב.