סוכה קטנה שיש בה סכך פסול מן הצד שלושה טפחים

שאלה:

שלום
מידות המרפסת שלי- אורך 140 ס"מ ורוחב 78 ס"מ. אני מבין שזה מספיק לסוכה.
אבל יש מרזב מלמעלה לאורך הגג שבולט כ30 ס"מ לתוך שטח הסוכה, ובעצם ממעט את ה78 ס"מ.
מה הדין?
2. כיון שלא נכנס שם מזרון- לא נראה שאישן שם, האם זה בעיה?
(אנחנו במדינה קרה, כך שכמעט לא יוצא לישון בסוכה ממ"נ)
תודה רבה!

תשובה:

כיון שמדובר ביותר משלושה טפחים, אפילו שזה מן הצד, כיון שמדובר בסוכה קטנה שיש בה את השיעור המינמלי היא פסולה לדעת המגן אברהם בסי' תרלב ס"ק ד, אפילו אם יש ארבעה טפחים סכך כשר, אמנם יש מכשירים באופן שיש ארבעה טפחים סכך כשר [אצלך זה גבולי גם לדעה זו ויש למדוד באופן מדוייק], ראה אליה רבה שם, אולם במשנה ברורה שם ס"ק ה נראה שמצדד כמגן אברהם, שלא כחזון איש סי' קמב ס"ק ג שמצדד להקל. יושם לב שאם זה ארבעה טפחים זה פוסל לכל הדעות, ואצלך יכול להיות שזה כבר ארבעה טפחים… למעשה לא הייתי יושב בסוכה זו.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

תגובה 1