ממזרות

שאלה:

מי שהתגרשה בגירושין אזרחיים והתחתנה כדת וכדין הילד שנולד לה הוא ממזר אי אפשר לשנות את זה? לתת גט למפרע או משהו?

תשובה:

שלום רב,

אכן. אם היא נישאה בקידושין ונפרדה מבעלה ללא גט וילדה ילד מיהודי אחר הילד הוא ממזר. לא שייך לתת גט שיחול למפרע כדי להציל את הילד ממזרות. כמובן שכל מקרה כזה חייב התייחסות פרטנית לבדוק היטב כל שלב אם יש מקום להיתר עבור ילד כזה. וכך גם נעשה בפועל כאשר מגיעים מקרים כאלה לפתחי בתי הדין השונים.

מקורות:

ראה בסוגיה בגיטין יז-יח