לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להצמיד את ההלוואה למדד ערך הדירות

שאלה:

בסד
האם מותר לתת הלוואה לקניית בית ולהצמיד אותה למחיר הבית בעתיד.
אחי נתן הלוואה לפני שלושים שנה לקניית בית וכרגע הוא מבקש חצי מערך הבית כי לפני כ 25 שנה הוא נתן הלוואה לחצי בית.
הבית שווה כיום פי 6
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הצמדה כזו נחשב לריבית, ולכן אסור להצמיד הלוואה למחירי דירות אלא אם כן ערכו היתר עסקה.

בהצלחה.

מקורות:

בגמרא ריש פרק איזהו נשך (ב"מ ס, ב) מבואר שהצמדה לשער נחשב לאיסור ריבית.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בס"ד
    תודה רבה על התשובה
    האם הלוואה שצמודה להתייקרות הבית היא מדאורייתא.?
    האם מותר להצמיד את ההלוואה למדד המחירים לצרכן?

  2. הלוואה שצמודה למדד זה איסור מדרבנן כיון שלא קוצץ מראש ואם לא תהיה עליה לא יתחייב בריבית.
    אסור להצמיד למדד מחירים.
    הצמדה למדד של המטבע נחלקו הפוסקים האם מותר או אסור. ויש בזה אריכות דברים.