כשרות סוכה

שאלה:

שלום איננו מוצאים את החלק שסוגר את הסוכה כמו אוהל, את הכיסוי- כלומר יש רק את השלד ואת הסכך, בנוסף יש את הלבוד שאנו מוסיפים. האם הסוכה כשרה? תאורטית אפשר במקום הכיסוי שאיננו מוצאים -שבא עם הסוכה הקנויה לשים סדינים רגילים .

תשובה:

אפשר להשתמש גם בסדינים רגילים אבל למתוח אותם היטב, אבל למה לא תעשו שיהיה לכם נעים? מקום מוגן ומוצל היטב ללא רוח ושמש… זה לא עולה כל כך הרבה… נמכר בכל טמבור. לזכור לשים את הסכך אחרי הדפנות – הלבוד והכיסוי.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. להלכה הדפנות צריכות להיות קודמות לסכך, אחרת הסכך לא נקרא אוהל ואז זה תעשה ולא מן העשוי, מספיק אגב לצורך זה עשיית דפנות טפח סמוך לסכך ואת החלק התחתון לבנות אחר כך.

  2. יש בזה מחלוקת אם סוכה שכל דפנותיה לבוד כשרה או לא ורבים מחמירים בזה, לכן בלי סדינים זה מחלוקת אם היא כשרה.