כשרות יין – מחלל שבת חלקית

שאלה:

אני מכין יין להנהתי !
אני יהודי מאמין בבורא עולם , חילוני, שומר את מיצוות השבת בחלקן . היין שאני מכין כשר ?

תשובה:

הפתעת אותי לגמרי בשאלתך… אני מוכרח לומר… אתה יהודי מאמין, וגם מאמין בתורה ובמצוות, שהרי אתה מקיים, אז מה הכוונה "בחלקן"?! קיום המצוות אינו צ'ופר כזה שנותנים לבורא עולם כמה שרוצים ומתי שמתחשק, זו חובה גמורה, וגם זכות עצומה כמובן להיות עבד ה', ולקיים את תכלית בריאת העולם כולו.

לגבי עצם שאלתך, אדם שמחלל שבת בפרהסיה, למשל מעשן בשבת ברבים, הגם שאינו עושה שום דבר אחר, יינו אסור, אבל אם אינו מחלל שבת בפרהסיה יינו מותר.

בשורות טובות, המשך להצליח בדרך העולה בית א-ל!