זכיות יוצרים של ספר תורני

שאלה:

שלום וברכה. יש בישיבה שלי ספר תורני של אחד הראשונים מתורגם מערבית לעברית. לתומי צילמתי חצי מהספר במצלמה כדי ללמוד אותו במחשב שלי (החצי השני של הספר כבר יש ברשותי). ונזכרתי שאולי יש בעיה של זכויות יוצרים… פתחתי וראיתי שבספר כתוב שכל הזכויות שמורות ל-____. ועם זאת לא כתוב ומפורט שאסור להעתיק ולצלם וכדומה. האם מותר לי להשאיר את התמונות במחשב או שעליי למוחקם?
ברוכים תהיו

תשובה:

שלום וברכה,

אם כתוב כל הזכויות שמורות הכוונה שאסור להעתיק ולצלם, ואסור להפר את זכויותיו של בעל הספר ללא רשות. ולכן עליך להתקשר למו"ל ולבקש את רשותו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם מישהו ביקש זכויות יוצרים מחכמי התלמוד?
    לא מובן לי – הרי כתוב יגדיל תורה ויאדיר.
    אני רוצה לצטט מספר מסויים – אז אסור?

  2. הגמרות וכל ספרי יסוד אין עליהם זכויות יוצרים. אבל ספרים פרטיים שאנשים טרחו עליהם יש איסור להעתיקם. אתה יכול להגדיל תורה בדרך המותרת, תוציא גם אתה ספרים ותרבה תורה בכל דרך אפשרית.